Who’s That Girl?

Who’s That Girl? av Mhairi McFarlane XXX½
Screen Shot 2016-07-01 at 17.07.52Titeln får mig alltid att nynna på den amerikanska tv-seriens New Girls vinjett (… it’s Jess!) men boken ifråga är såklart den brittiska chick lit-författaren McFarlanes nya tegelsten. Jepp, 535 sidor klockar boken in på, det är nog i mesta laget för många böcker och kanske framför allt i chick lit-genren. Jag uppskattar förvisso att historiens byggs upp ordentligt och man lär känna karaktärerna etc. etc., men den manliga huvudkaraktären introduceras exempelvis först efter sidan hundra. Så lite tålamod får man allt ha!

Men, det finns ju en anledning till att jag läser McFarlanes böcker trots att jag annars håller mig långt borta från chick lit-genren. Hon är rolig! Och det finns ett flyt i texten, och även om det såklart är fluff och romantik och rätt så lyckliga slut så finns det ett stråk av, om inte mörker så åtminstone livets baksida också. Fiktiviteter fokuserar på exakt samma sak i sin recension, märkte jag. I Who’s That Girl? får vi följa Edie, som efter att av misstag (typ) kysst brudgummen på ett bröllop, flyr hals över huvud tillbaka till sin födelsestad Nottingham där hon får som uppdrag att spökskriva tv-stjärnan Elliot Owens självbiografi (vem skriver en sådan vid 31 års ålder liksom? Oh well.). Hon flyttar hem till pappan och systern, och de evinnerliga grälen med systern tycker jag är extremt tråkiga och enformiga. Uuh, en militant vegan som kanske eller kanske inte tjuvsmakar på chokladkakan, gäsp! Däremot är de andra karaktärerna typiskt mcfarlaneskt fina: pappan, grannen, den döda mamman. Elliot. Och vad är egentligen grejen med Jack och Louis?
Samma gamla story alltså: jag läser, jag gillar och jag längtar redan efter nästa bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s