Arrivé: ”Aftonland”!

Trots att jag beställde (och läste) Svensk Bokhandels höstkatalog i år känner jag mig förvånansvärt oinsatt i höstutgivningen. Men den här lilla pärlan gick mig tack och lov inte förbi, och så här den sista augustidagen, som flämtar av en borttynande sommar, så hugger jag in på den. Hurra! Kul dessutom att romanen, åtminstone inledningsvis, utspelar sig i precis samma tider. Och visst är titeln underbar, tycker den doftar mörkögd augustinatt

Vad läser ni just nu?

8 tankar på “Arrivé: ”Aftonland”!

 1. Stilpoäng för Maria Lang-allusionen! 😀 Tror dock den är hämtad från Pär Lagerkvists sista (fantastiska!) diktsamling.

  Läste ut Aftonland i helgen, så otroligt bra! Önskar att Therese kunde skriva typ tre böcker om året. Hon förenar det lärda med det bladvändardrivna på ett sådant underbart sätt.

  (Slalomläser Naondel av Maria Turtschaninoff och Siri Pettersens Korpringarna-trilogi inför ett seminarium på Bokmässan. Har Epidemin av Åsa Ericsdotter högst upp i min tbr-hög.)

  • Tänkte väl att någon boblmaffare skulle märka och uppskatta 🙂 Tänkte nog inte heller att Bohmans titel blinkar mot Maria Lang, men tycker ordet är väldigt vackert, fint att höra varifrån det härstammar.
   Och ja, mycket efterlängtad bok och bra författarskap!

   Åh, borde fortsätta på Pettersens trilogi, har läst och gillat ettan. Men först Naondel #synk 🙂 Och en del annat… Snart släpps ju Barclay också, jag vet att du ligger efter + säkert är rätt matt på thrillers efter Gotland, men jag är pepp, nyfiken på hur han avslutar trilogin!

 2. Jag har just läst, och gillat, Flickorna av Emma Cline. Och nu blir det nog Edward St Aubyns böcker om Patrick Melrose. Tror jag.

 3. Pingback: Konst och kontroll | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s