Nobelbingo igen!

Sjunde året hörni govänner! Dags att spela!
År 2016 erhöll Bob Dylan Nobelpriset i litteratur. Låt oss se hur många poäng ni erhåller.

Reglerna känns kanske bekanta, men svårare att tillämpa i år. Motivera gärna hur ni tycker att ni förtjänar poäng! 😀

Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
Har en bok av författaren hemma i bokhyllan – 1 poäng
Har läst en av författarens böcker – 1 poäng
Har läst flera av författarens böcker – 1 poäng
Gissade rätt – 1 poäng

Mitt egna saldo för i år var 2 poäng, hört talas om och ”läst”. Fast det är två svaga poäng, för även om Dylan säkert är känd för alla var det inte som om jag började spontannynna någon sång när Sara Danius tystnat. Vad tycker ni? Är ni glada, chockade eller rentav upprörda?

Nobelbingot tidigare år: Svetlana Aleksijevitj 2015, Patrick Modiano 2014, Alice Munro 2013, Mo Yan 2012, Tomas Tranströmer 2011, Mario Vargas Llosa 2010.

10 tankar på “Nobelbingo igen!

 1. Pingback: Nobelbingo – En kattslavs dagbok

 2. Jag tappade hakan, måste jag erkänna. Jag hade aldrig trott att han skulle få det. Jag är inte direkt chockad eller upprörd, men något förbluffad. Jag hade trott att den syriske poeten Adonis skulle få det, med tanke på omständigheterna där. Men de vill väl vara opolitiska, antar jag.

  Jag gav mig själv 2½ poäng, med motiveringen att jag trots allt genomlidit en helkvällskonsert med honom…

  https://kattslavenkoko.wordpress.com/2016/10/13/nobelbingo/

   • Bra fråga. Jag blev bjuden, tyckte att ”Dylan är väl helt cool” och tänkte att det skulle vara kul att se en stor ikon på scen. Det var det inte. Han må vara en Stor Poet, men han är en ganska värdelös scenartist. Det märktes att han hatade varje minut av det. Inte så hemskt inspirerande, för att vara ärlig.

    Jag menar, jag kan förstå att han är lite trött på Blowing in the Wind, men att bli så upprörd över att folk sjunger med i refrängen att man bara tvärstoppar?

  • Jag är inte heeelt med ens på sångtext-argumentet. Men främst känns det som om akademin ville överraska och vara ”busiga”, och det är ju ett rätt underligt argument för världens största litteraturpris..

 3. Pingback: Nobelbingo 2017 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s