Kanske lite Knaus igen, va?

Läste en recension om Knausgårds årstidskvartett i Hufvudstadsbladet i helgen, den finns på nätet men kräver inloggning. Recensenten var i alla fall lyrisk över del ett och framför allt del tre, Om våren, och jag fick ett riktigt sug efter att läsa Knaus igen. Njöt ju av megaprojektet Min kamp 1-6 innebar, men har sedan dess bara följt Knausgård på distans utan att själv fördjupa mig i det han faktiskt skriver. Enligt recensenten Claus Elholm Andersen går Om våren utmärkt att läsa fristående, så den boken åkte nog upp på min önskelista nu! Kommer på svenska i januari. Pepp? Pepp!

4 tankar på “Kanske lite Knaus igen, va?

  1. Alltså, jag knausade nog klart i och med den sjätte boken, tyckte den var en riktig pärs. Men blir kanske lite mer sugen på årstidsserien än på hans återutgivna gamla grejor.

    • Ja, den sjätte var nog för mycket. Men här verkar han glimra igen, är inte heller intresserad av den äldre produktionen. Har även hans bok med mailutväxling om fotbolls-VM (?!), måste ha varit lite knäpp när jag köpte den haha, även om Johanna L var LYRISK

      • Herregud, va? Det låter som det tråkigaste jag någonsin har hört. Ungefär lika tråkig som Paul Austers brevväxling med JM Coetzee som jag försöker radera från mitt minne för att inte helt tappa respekten för Paul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s