Ni kan kalla mig domaren

Vet ni vad gott folk, nu kan jag äntligen gå ut med hemligheten jag pantat på ett tag: i år är jag enväldig domare/jury för Svenska Yles litteraturpris. Det är en otroligt stor ära för mig att vara påtänkt och tillfrågad, och det blir fint (om än stundvis hektiskt) att djupdyka i den finlandssvenska litteraturen det här året. Pristagaren blir offentlig fredagen den 27.10 på Helsingfors bokmässa, och tills dess blir det många böcker och pdf-dokument. Jag kan av naturliga skäl inte skriva om dem här på bloggen före priset, så det kommer tyvärr att vara lite fattigt med recensioner under de kommande månaderna, men jag kommer nog att vilja varva med lite andra böcker också + har fortfarande en del obloggat från min lässpurt här i våras. Så bloggen blir inte helt tom, jag lovar!

Här kan ni läsa en intervju med mig, och längst ner finns ljudfilen med en lite längre intervju.

6 tankar på “Ni kan kalla mig domaren

  1. Så coolt! Grattis, ett så spännande uppdrag.

    Rolig trivia: jag råkade slå på radion mitt i Vegas kulturprogram och hörde precis Marit Lindqvist säga ”du säger på din blogg att du ”lider lyckligt av abibliofobi”…” och tänkte genast ”kul, hon intervjuar Bokbabbel!” Orsaken kom först lite senare, eftersom jag missade början. Jag konstaterade lite generat att det är typiskt mig att känna igen en bokbloggares motto på raken.

  2. Pingback: Massvis med böcker | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s