Goodreads, gott (förlags)folk!

Jag må ha klagat över det här på Twitter redan, men jag säger det igen: snä-hälla förlag, lägg in era böcker på Goodreads! Faktum är att det är ni som tjänar mest på det, en del av hypen byggs upp redan när folk klickar Want to read. Men även stressade bokläsare som petar på mobilen gagnas av det. Vet inte hur många böcker jag fört in manuellt, bara i år. Främst är det de finlandssvenska förlagen som bör skärpa sig, joodå?

Puss och kram!

P.S. Tolv böcker ahead of schedule, jajamen! Om jag bara skulle komma mig för att skriva recensioner för ens en del av böckerna, så regnar det recensioner av finlandssvenska böcker över den här bloggen i november sedan, d.v.s. när Svenska Yles litteraturpris avgjorts och kungjorts! Oroa er inte, lite annat ska jag skriva om före det också.

9 tankar på “Goodreads, gott (förlags)folk!

  1. Det här frustrerar även mig! Jag tänker att det måste vara för att förlagen inte förstår hur mycket läsande människor gillar att klicka runt på goodreads och hur många boktips de upptäcker där. Hur ska vi göra för att upplysa dem?

    • Jag tror du har helt rätt, och det är klart att inte 99% av den läsande befolkningen nördar loss där. Tycker ändå det är synd att förlagen inte har förstått det, naturligtvis bör man fokusera på böckerna och deras kvalitet, men tycker själv att man gärna skulle få ha fingret ”på pulsen” vad gäller bokivrande potentiella läsare. Det här är ju dessutom 100 % gratis för förlagen.

  2. Håller verkligen med! Jag har blivit ”bibliotekarie” på Goodreads bara för att det är så många svenska böcker som fattas och måste läggas till manuellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s