Kolumn om domarskapet (och en rättelse)

Jag skrev en kolumn om hur jag upplever domarskapet och att läsa hela den finlandssvenska skönlitterära utgivningen i år. Här kan ni läsa.

Som ett tillägg vill jag säga att Förlaget upplyste mig om att de i år satsat på en egen monter och jobbat mycket med att i sitt program blanda upp mellan rikssvenska och finlandssvenska författare, precis det jag alltså efterlyser i kolumnen. Således har det alltså skett en förändring till det bättre sen jag besökte Göteborgs bokmässa senast, och det gläder mig. Beklagar att jag inte kände till det på förhand!

Annonser

En tanke på “Kolumn om domarskapet (och en rättelse)

  1. Det här är så intressant, särskilt med tanke på att många (riks-)svenska läsare verkar uppleva finlandssvensk litteratur som någonting fint och nästan lite exotiskt (vilket i och för sig inte är oproblematiskt, men det är en annan diskussion). Jag uppleverer att det finns en Svenskfinlandsvurm i en del svenska kulturkretsar som de finlandssvenska förlagen verkligen skulle kunna använda sig av för att nå ut med sina böcker. Hoppas det funkar på Bokmässan i år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s