Kolumn om domarskapet (och en rättelse)

Jag skrev en kolumn om hur jag upplever domarskapet och att läsa hela den finlandssvenska skönlitterära utgivningen i år. Här kan ni läsa.

Som ett tillägg vill jag säga att Förlaget upplyste mig om att de i år satsat på en egen monter och jobbat mycket med att i sitt program blanda upp mellan rikssvenska och finlandssvenska författare, precis det jag alltså efterlyser i kolumnen. Således har det alltså skett en förändring till det bättre sen jag besökte Göteborgs bokmässa senast, och det gläder mig. Beklagar att jag inte kände till det på förhand!

1 tanke på “Kolumn om domarskapet (och en rättelse)

  1. Det här är så intressant, särskilt med tanke på att många (riks-)svenska läsare verkar uppleva finlandssvensk litteratur som någonting fint och nästan lite exotiskt (vilket i och för sig inte är oproblematiskt, men det är en annan diskussion). Jag uppleverer att det finns en Svenskfinlandsvurm i en del svenska kulturkretsar som de finlandssvenska förlagen verkligen skulle kunna använda sig av för att nå ut med sina böcker. Hoppas det funkar på Bokmässan i år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s