Om mig

Jag är en 30-årig finlandssvensk snabbläsande bokmal som tycker alldeles för mycket om att shoppa böcker och aldrig går hemifrån utan en bok. Lider lyckligt av abibliofobi – ”the morbid fear of running out of books to read”. Började läsa som fyraåring och på den vägen är det. Bloggens slogan ”Fanatisk och fantastisk” myntades av Bia Sigge i oktober 2011, och jag tycker den beskriver mig/bloggen rätt bra!

Jag läser hungrigt, och allra helst ”vanliga romaner” och thrillers. Aka-porr (internatskolor och universitet), New England och vackert språk har en speciellt plats i mitt läsarhjärta. Enligt devisen so many books, so little time läser jag sällan om böcker, men då jag gör det är det oftast Du eller aldrig (Malin Kivelä) eller Århundradets kärlekssaga (Märta Tikkanen) jag plockar fram.

Bloggade tidigare i drygt sex år på bokbabbel.blogspot.com. Jag finns även på Twitter och på Facebook. Maila mig på bokbabbelblogg [at] gmail.com

Under år 2012 fungerade jag som bloggambassadör för Bok & Bibliotek.

16 tankar på “Om mig

 1. Hej Jessica!

  Och massor med grattis till utmärkelsen! Jag visste inte att du var så passionerat intresserad av böcker och läsning. Din blog är toppen, säger jag som aldrig annars kollar bloggar.

  Hälsningar
  Pia A.

  • Kiitos kun seuraat, ja kun vielä kommentoit! Och ja, en blogg man är intresserad av är ju ett bra sätt att lära sig ett främmande språk, det kommer liksom automatiskt 🙂

 2. Hittade den här bloggen när jag googlade ”Eldvittnet” – fattade inte hur denna hafsigt skrivna, dåligt genomtänkta deckare fått så många fina omdömen – och har nu återfått tron på ärlliga bokanmälare som månar mer om läsare än förlag.

  Tänker kolla mer, och oftare.
  Tack!

  • Tack för din kommentar, kul att du tittar in igen! Vill såklart vara ärlig i mina recensioner oberoende om det gäller recensionsexemplar eller böcker jag lånat/köpt, tror att alla vinner på det i slutändan

 3. Hej! Hoppas du vill uppmärksamma Föreningen Svenska Bokhandlares uppmaning att skänka bort en bok i samband med Världsbokdagen, nu på tisdag den 23/4.

  Ge bort en bok på Världsboksdagen! Ge din bästis en ny bekantskap

  Sedan mer än 100 år tillbaka har man i Katalonien i Spanien firat Världsbokdagen den 23 april genom att ge bort en bok. En tradition som Svenska Bokhandlareföreningen vill föra vidare tillsammans med bokhandlare runt om i landet genom att uppmaningen ”Ge din bästis en ny bekantskap”.
  -En läsupplevelse kan förändra livet för en person i din närhet, och vi vill göra det enkelt för alla som vill skänka bort en bok genom att sms:a ett bokogram. Våra bokhandlare är dessutom oerhört kunniga att hjälpa till att hitta rätt bok till rätt person, säger Anna Möller Wrangel, vd Svenska Bokhandlareföreningen
  Trots teknikutveckling, digitalisering och ökad konkurrens har boken fortfarande en mycket stark ställning bland befolkningen. Enligt nya siffror från Mediebarometern, Nordicom, Göteborgs Universitet så läser 34 % av befolkningen (9-79 år) en bok en genomsnittlig dag. Samtidigt är det viktigt att uppmärksamma att Sverige tillhör de sex EU-länder där problemet med dåliga resultat i skrivning och läsning har ökat mellan 2006 och 2009. Här har andelen 15-åriga elever med problem ökat från drygt 15 procent 2006 till mer än 17 procent, enligt OECDs Pisa-undersökning om läsförståelse, 2009.
  -Världsbokdagen är en hyllning till boken, och vi som älskar böcker vill gärna få fler att upptäcka bokens magi. Det är en oslagbar gåva som kan ge betydelsefulla insikter om det samhälle vi lever i idag. Att slå ett slag för läsandet är att värna om individens möjlighet till att reflektera och kritisera, säger Anna Möller Wrangel.
  Svenska Bokhandlareföreningen och bokhandlare runt om i Sverige uppmanar kunder att sms:a en bok genom att använda författaren Jens Lapidus som förslag på ny bekantskap. Han har i sina böcker uppmärksammat klasslyftornas och segregationens Sverige. Ett Sverige som fortfarande är okänt för många av oss. Jens Lapidus tycker att Världsbokdagen har en viktig funktion att fylla.
  -Det är en stark idé att samlas en dag på året kring böckernas och läsningens vikt i samhället. I förlängningen handlar det om att hylla det mänskliga i människan. Vi kommer aldrig upphöra att behöva berättelser om oss själva, säger Jens Lapidus.
  Kort historik om Världsbokdagen 1995 instiftades Världsbokdagen av UNESCO, FNs organisation för utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation. Världsboksdagen är en festdag, där firandet av böcker, författare och läsning samt värnandet om upphovsrätten står i centrum.

  Svenska Bokhandlareföreningen grundades 1893, och är en branschorganisation med 343 medlemmar. Föreningens uppdrag är att sprida kunskap om böcker och främja läsandet. Vi skapar förutsättningar för att ett brett och kompetent nät av bokhandlare ska finnas i Sverige. Svenska Bokhandlareföreningen är medlem i Svensk Handel, European Booksellers Federation och International Booksellers Federation.

 4. Hej!
  Här är en nyhet från Bokon som jag tänkte kanske kan intressera dig: Idag lanserar vi nämligen den alldeles nya bokpodcasten Bokmärkt i samarbete med Aftonbladets Nöjesbladet. Det är journalisterna Tara Moshizi, Emelie Thorén och Kristofer Ahlström som var tredje vecka kommer bjuda på inspirerat bokprat kring en aktuell titel. Bokon backar upp med rejält sänkta priser på e-boken som diskuteras i varje avsnitt!

  Du hittar podcasten Bokmärkt i gratisappen Podcaster på din telefon eller här: https://itunes.apple.com/se/podcast/bokmarkt/id645453643?l=en&mt=2
  Mer om Bokmärkt på https://bokon.se/bokmarkt/
  Bokon finns också på:
  http://www.facebook.com/Bokon.se

  Jag hoppas att du vill lyssna och att du gillar det du hör!
  /Agnes
  redaktör Bokon

 5. hej, jag är en 57års läsande bokmal som inte fattar varför så många läser mera skönlitterära böcker än biografier och populärhistoria? älskar biogr. och pop.historia. har läst nyligen filosofen sm vägrade tala om knäppgöken wiigenstein, en bok om gösta ekman den äldre. en bok om weimarepubliken, ska snart läsa en bok om bögkungen ludvig av bayern och slotten han byggde.jag är bisexuell och läser gärna gayhistoria eller böcker om lesbiska intelektuella i paris 1800- 1900talet osv. älskar läsa om freud wagner nietsche och deras liv som allmänna knäppgökar.svag för perversa överklass människor på engelska gods.

 6. Hej!

  Jag har skrivit en bok med titeln ”När syrsorna slutade spela” har getts ut via Type & Tell som skickade ett exemplar den 14/10 för recention av dig. Men du verkar inte ha läst den ännu, den är inte tjock bara 77 sidor varav 59 med text och för en bokslukare som du tar den inte lång stund att läsa, men måste kanske läsas om för att förstå innebörden.

  Med vänlig hälsning
  Marie Johansson

  PS. Boken har en egen sida på facebook med det namnet (www.facebook.com/narsyrsornaslutadespela) där finns allt möjligt även en tidningsartikel från Länstidningen DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s