Packningsoptimism kännetecknar en bokmal

Nåja, nu packar vi in oss i bilen och kör mot nordligare breddgrader för några dagar. Min hälsa är tyvärr inte på topp så jag räknar inte med att kunna skida, däremot ta styrkande friskluftspromenader sanatorie-style. Och läsa såklart. Att jag sedan tidigare vet att jag inte alls läser så mycket som jag vill/tror/vill tro under långa bilresor och slappa kvällar hindrar mig såklart inte från att optimistiskt packa ner både Kindle och en eller annan fysisk bok.

Vad läser ni i helgen?

21 tankar på “Packningsoptimism kännetecknar en bokmal

  1. Jag läser A Year of Magical Thinking av Joan Didion och tänker på allt det som också är livet emellanåt. Smärtsamt är det – men det finns också en skärva av något sällsamt och fint där inne i det, för att älska eller ha älskat under sitt liv, det är ändå något stort att få vara med om som människa. Jag har en Lehane på lut, men den får nog vänta lite. Tror att jag innan helgen är slut kommer att ge mig på en annan gammal hyllvärmare, Mänsklig krocket av Kate Atkinson. Så känns det som att det blir. We´ll see…

      • Ja, verkligen. Man måste ju ibland ta sig ur en viss sorts stämning, och hur ont det än gör kan det vara svårt att bara bryta den för nåt helt annat. Men det blir nog Atkinson, tror jag.
        Fin helgläsning till dig! Och promenader är ju inte så tokigt – hoppas vädret blir fint!

  2. Jag funderar på att ta tag i en bok som stått i bokhyllan ett bra tag nu – oläst: ”Revolutionary Road” av Richard Yates. Dessutom var det alltför länge sedan nu som jag läste en engelsk bok, saknar det.

  3. Jag står inför att resa för första gången med en Kindle i min ägo, blandade känslor där. Vad tusan tar man med sig på den lixkom, i alla fall inget man redan äger i fysisk form…hm…

    • På vilket sätt blandade känslor? Det kommer att gå jättebra, se bara till att ta med dig åtminstone en extra pocket för flygresan för de tider då ”all electronic devices” måste vara avstängda!

  4. Efter att ha plugg-läst ”Mitt psykiatriska liv” och ”Psychos 4.48” (Har precis börjat på kursen Psykiska tillstånd i litteraturen) påbörjade jag ”Undead and unwed” som ren nöjesläsning. )

Lämna en kommentar