20 snabba

En liten snabbis-enkät från enkätdrottningen Enligt O. Den sprids lika fort som en magsjukeepidemi på ett dagis men är betydligt trevligare att ha att göra med, häng på ni också!

Snabbläsare eller långsamläsare? #snabbläsarklubben ftw! Dock att de flesta medlemmar i den numera försöker/är tvungna att hinna med lite annat än att läsa, så årssiffrorna är inte lika astronomiska längre.
Tegelstenar eller tunnisar? För mig är 250-350 sidor oftast optimalt.
Bibliotek eller bokhandel? Om jag måste välja, men jag älskar bibliotek.
Ljudbok eller e-bok? Utan tvekan.
Inbunden eller pocket? Pocket är praktiskt och billigare, men för .
Vampyrer eller spöken? Dålig på båda faktiskt.
En i taget eller slalomläsning? Är snart OS-medaljör i slalomläsning, på gott och ont.
Nytt eller gammalt? Mm, doften av trycksvärta. Borde dock verkligen skärpa mig och läsa fler klassiker och redan böcker som utkommit tidigare än de senaste fem åren typ. Kanske DHH kan klassas som en sådan bok..?
Bokmärke eller hundöra? Hundöron endast för att märka ut vackra passager!
Snacks eller godis? Godis eller popcorn.
Biografier eller memoarer? Det här är ju verkligen inte min genre, men säger ändå memoarer eftersom jag gillar uppväxtskildringar.
Skräck eller chicklit? Sällan någondera, men så där lite smygande skräck får det vara, typ John Ajvide Lindqvist och Jennifer McMahon. Inget splatter dock!
Soffan eller sängen? Älskade soffhörn!
Inne eller ute? Jag romantiserar lite det där med uteläsning eftersom det ändå inte blir av ofta. Men det är fint när det händer!
Boken eller filmen? Fast jag ser gärna filmen/teaterpjäsen också. Filmatiseringen av Svinalängorna var helt fantastisk, den tanker jag fortfarande på ibland.
Twitter eller Facebook? Fast de är så olika, de tar inte ut varandra.
Goodreads eller Boktipset? Nyfiken på Goodreads men behöver kanske inte ytterligare ett internetberoende…
Kokbok eller bakbok? Borde verkligen utöka min lilla matlagningsrepertoar, men är tyvärr väldigt ointresserad. Fast min morotskaka är det bästa recept som finns!
Te eller kaffe? Är ju en sådan där underlig människa som inte tycker om kaffe (eller öl). Är lite förvånad over att jag fortfarande har vänner.
Nobelpriset eller Augustpriset? Absolut August, även om jag haft pinsamt dålig koll på de nominerade de senaste åren.

11 tankar på “20 snabba

  1. Roligt att läsa dina svar! Instämmer i det där med sidantalet, men valde ändå tegelsten för det är någonting som lurar mig att tro att jag får mer bok för pengarna då. Jag går på det hela tiden… 😀

    • Haha, jag förstår precis! Jag skulle klassificera en tunnis som en bok med färre än 200 sidor och tegelstenar som 500+, tror nog jag läser fler tegelstenar ändå jag också!

  2. Pingback: Fancy a quick one? | Dark Places

  3. Pingback: 20 snabba | the road so far...

  4. Pingback: 20 snabba bokfrågor | Daniel Åberg – Författande, bokbransch, teknik och småbarnsliv

Lämna en kommentar