It’s time to quit the game we play (sa Erik Haag)

”Det är något som inte stämmer” är en nyckelroman, men nyckeln går till en ångestbunker snarare än till ett kändisäktenskap. Det är i skildringen av sorgens panik som Martina Haag är så bra. (DN)

Alltså som jag är nyfiken på den här boken som ”alla” redan har hunnit läsa och hylla! Står i en lång bibliotekskö som inte verkar röra sig ur fläcken och är cirka dagligen sugen på att bara haffa den ur närmaste bokhandel för att få läsa nu nu nu. Lite ironiskt är det ju att boken på många (olika) ställen beskrivs som ”väldigt otypisk Martina Haags andra böcker” och att det alltså är därför den upplevs som så bra, men whatever rocks your boat liksom. Jag – liksom så många av mina boktipsarauktoriteter – går igång på litterärt mörker, och det verkar det ju sannerligen finnas i Det är något som inte stämmer. Att den man älskar mest, ens största trygghet, plötsligt vänder ryggen till och går sin väg – säg, är det ändå inte bland det mest skrämmande man kan tänka sig?

10 tankar på “It’s time to quit the game we play (sa Erik Haag)

  1. I det här fallet sammanfattar Expressens recension mycket bra:

    ”Men så har vi själva innehållet, en kortfattad, brutal skildring inifrån en mångårig relations sönderfall. Det är historien om författaren Petra som blir dumpad av maken Anders efter att han under en längre tid varit otrogen med sin arbetskamrat Klara, som han spelar in ett populärt tv-program tillsammans med och bara att skriva ut intrigen får mig att känna mig som en snaskig Se & Hör-reporter, men detta är alltså vad boken handlar om och vad som sen har hänt eller inte hänt i verkligheten är upp till var och en att själv spekulera i.”

    Förövrigt en vältajmad släpp av boken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s