Fiktiva födelsedagsfirarenkäten

Fiktiviteter fyllde år, både bloggmässigt och ”på riktigt”, och är så snäll att hon bjuder på både enkät samt en chans att vinna ett hemligt paket! Jag gratulerar och hakar såklart på, vad passar väl bättre på en fredag än just en enkät?

Vilken var din bästa bok i somras?
Det fanns en hel del guldkorn där, lättast är det att kolla hjärtanen i min Läst-lista. Waldman, French och Sandberg är kanske topptrion.
Vad ser du framemot att läsa i höst?
Som vanligt har jag ju lusläst utgivningskatalogerna och har en elektronisk post it med höstböcker att hålla koll på. Jonas Gardells bok har jag redan läst (recension på måndag!), Knaus femma kommer i oktober. På amerikanskt håll väntar jag på Linwood Barclays nya thriller (det har blivit en fin ny hösttradition), och såklart på Justin Cronins The Twelve. Ibland twittrar amerikaner om hur de redan läser den och jag blir både förvånad och grön av avundsjuka då den mig veterligen släpps först i oktober. Peppelipepp!
Har du planerat något läsprojekt i höst?
I och med att det är nordiskt tema på bokmässan i år, har jag tänkt hinna med lite extra finskt och finlandssvenskt för att kunna sprida budskapet om mitt litterära hemland.
Finns det någon av dig ännu oläst författare du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?
Det finns det förhoppningsvis, litar på att mina bokbloggarkolleger kommer att förse mig med nya tips på både thriller- och ”vanliga romaner”-författare under höstens gång! Här i veckan tog jag mig an Anna-Karin Palm som alltid då och då nämns i positiva ordalag inom bloggosfären, det visade sig stämma!
Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket (/höstsolen)?
När den största strömmen höstböcker sinat är hösten en utmärkt tid för att grotta ner sig i något nytt författarskap. Tycker att ni kan prova på t.ex. Tana French, Tom Perrotta eller Lauren Oliver, tror och hoppas ni kommer att gilla!

2 tankar på “Fiktiva födelsedagsfirarenkäten

  1. Dumma amerikaner som får tjuvläsa Cronin, oktober är vad jag också hört, har beställt den nu så vi får se när den dyker upp. Faithful Place och Broken Harbour är också beställda så det blir nog en del French för mig i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s