Oh biblioteksböckerna, where art thou?

Åh, biblioteket. Har en alldeles eminent lista över reserverade böcker där just nu, men av någon anledning låter de vänta på sig, blir inte ”lediga” även om jag är först i kön och boken till synes inte är utlånad. Och under tiden hinner jag ju hitta nya böcker jag blir nyfiken på och klickar besinningslöst på Reservera-knappen för dem också.

bibbavagn

Sanna således mina ord, att alla de där böckerna plötsligt kommer att bli lediga och anlända till mitt lokalbibliotek lagom till att jag inte alls hinner med dem. Ska vi tro cirka bokmässeveckan kanske?

14 tankar på “Oh biblioteksböckerna, where art thou?

    • Uuh, hur ska det gå? Jag har ju hela huvudstadsregionens bibliotek till mitt förfogande, det är väl en trettio bibliotek kanske (nu blev jag faktiskt nyfiken på hur många!)

  1. Jag vill bara påminna om att du faktiskt kan frysa dina reservationer om det är kö på dem, så behåller du din plats i kön, men kan ”tina” reservationen först när det passar dig att få boken. Det är en funktion jag använder väldigt mycket, rekommenderas.

      • Om du använder gränssnittet på finska så jo, jag brukar använda det svenska 🙂 Du bockar för dem som du vill ha i rutan där det står Frys/Lukitse och så uppdaterar du. Var noga med att välja rätt rura: du annullerar till vänster om titeln och fryser till höger om den. Bekräfta att du vill uppdatera din reservering, den frågar alltid. Då går du går framåt i kön, men den kommer inte att komma innan du ”tinar” den. Vid det laget brukar jag vara först i kön, så då får jag den rätt snabbt 🙂 Men så länge jag inte vill ha den så kan de som är efter mig läsa den så länge. En fullkomligt fantastisk funktion ❤

        Obs att du inte kan göra det här om boken finns i hyllan, däremot förfaller den inte om kön så småningom tar slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s