Påskläsning

Jag jobbar fram till lördag den här påsken, men som den obotliga läsoptimist jag är så tror jag naturligtvis att jag under de 2,5 lediga dagar som återstår efter det ska hinna läsa en hel drös av böcker som temamässigt varierar mellan allt från påskekrim-thrillers till svenska relationsromaner. Förutom de fyra mittersta böckerna i den senaste högen jag bar hem från biblioteket blev jag nämligen plötsligt akutsugen på både Liane Moriartys The Husband’s Secret som precis släppts på svenska och blivit flitigt ombloggad i bloggosfären, samt Caitlin Morans How to Build a Girl som jag ivrigt påhejad av Helena köpte i Stockholm i somras men som hejsan hoppsan nu finns i pocket och gav mig ett akut anfall av pocketskam. Sex böcker sammanlagt alltså? Och vänta nu, A Little Life och The Ghost Fields ville jag ju också påbörja så snabbt som möjligt..? Den bistra påskhönan nedan skakar stelt på sitt metallhuvud…

IMG_5568_2Just nu läser jag i alla fall S.J. Watsons nya thriller Second Life som tyvärr börjat lite segt – läsningen lär dock underlättas en aning nu då jag tagit mig själv ur villfarelsen att det ju de facto var frågan om en helt fristående bok, inte någon slags lös fortsättning på Before I Go to Sleep som jag av någon kryptisk anledning hade fått för mig.

Vad har ni för boksällskap till chokladäggen? Glad påsk allesamman!

13 tankar på “Påskläsning

 1. Jag har redan hunnit med Oliver Trucs Fyrtio dagar utan skugga, den var riktigt bra! Välskriven och intressant, utspelar sig i Lappland. Nu väntar dels Taivaslaulu, Falladas Hur ska det gå för Pinnebergs (har precis börjat på den, den verkar också bra) och Ian McEwans The Children’s Act. Det är hela min påskhög hittills.

  • Har varit nyfiken på den där Truc-boken ett tag, gillar vintriga böcker! Hoppas du tycker om ”Taivaslaulu”, den är ju inte alls hypad av mig va? 😉 Och den är etta på vår topplista nu, jag tar stolt åt mig åtminstone halva äran för det 🙂

 2. Har läst så otroligt lite i år, men i påsk ska jag försöka hinna med Kissani Jugoslavia och fjärde delen i Guillous romansvit om 1900-talet (Att inte vilja se). Få se om jag lyckas, i morgon ska vi fira mamma som fyller 60! 🙂

 3. Läste precis ut ”The Paying Guests” av Sarah Waters inför mina kommande samtal med henne. OTROLIGT bra, spännande och gripande! Kan bli väldigt stark kandidat till Baileys-shortlist tror jag. Nu varvar jag en till Waters, ”Tipping the Velvet”, med sista delen av Cobens ”The Stranger” och ett manus jag ska lektörsläsa. Och så ser jag massor av Sex and the City. På något sätt skulle jag vilja få in Ruth Galloway i påskplanerna också. Skönt att detta med litterär/popkulturell dumoptimism verkar vara mer regel än undantag här! 🙂

  • Vi får ha The Stranger-bokcirkel när du kommer hit (åh att jag kan säga en sådan sak!), och The Ghost Fields vill jag ju också läsa. Plus Westö som jag ju måste hinna ta tag i, och tänker att den där Moriartyn kunde lämpa sig bra till ett bokbyte med dig om den alls är som jag tror.

   Dumoptimism, haha!

 4. Åh, How to Build a Girl finns i pocket! Jag tror bestämt jag ska slå till. Jag lånade den men skulle gärna äga den då jag blev så förtjust! (Heh, det här måste ju vara typ motsatsen till pocketskam ;)) Jag läser Pratchetts The Wee Free Men och det är mysigt och charmigt 🙂

  • Indeed, så gott som motsatsen till pocketskam! Så gjorde jag med ”Taivaslaulu” och ”Expeditionen”, köpte pocketen efter att ha läst bibbaboken och älskat sönder och samman

 5. Jag läser jazzmusikern Artie Shaws självbiografi. Inte en genre jag är sådär jätteförtjust i egentligen, men Shaw är väldigt analyserande på ett sätt som jag gillar. Viss lässtress har infunnit sig eftersom den är ett lån från en kompis och jag redan suttit på den ett tag, men om ni andra klarar av hela högar ska jag väl lyckas läsa ut en ynka bok. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s