”12 books behind schedule” eller kvartalssummering

Jaharå det här med bloggandet går fortfarande trögt, och när jag gick in på Goodreads skrattade min läsutmaning mig rakt i ansiktet. Så kan det gå när man blir fullkomligt knockad av dagisbaciller i några månader (!), spontanköper ett hus och blir på smällen, hehe. Nåväl, det ljusnar utomhus (inte minst eftersom det snöade 15 cm i dag…) och kanske även på läsfronten. Här är i alla fall den uttifuttiga hög jag lyckats skrapa ihop så här långt.

Monika Isakstuen – Var snäll mot djuren
Sharon Bolton – Dead Woman Walking
Selja Ahava – Taivaalta tippuvat asiat
Minna Rytisalo – Lempi
Erika Petersson – Drottningen i kassan
Mindy Mejia – The Last Act of Hattie Hoffman
Elin Willows – Inlandet
Pauliina Rauhala – Synninkantajat

Antal böcker på finska/engelska: 3/2
Antal novellsamlingar: 0
Antal ungdomsböcker: 0
Antal graphic novels: 0
Antal tunnisar/tegelstenar: 2/0
Antal böcker lästa på Kindle: 0
Sammanlagt: 8

Kvartalets bästa: Kanske Lempi faktiskt, åh språket! The Last Act of Hattie Hoffman var inget mindblowing och kanske ingen bok jag minns om några år, men den var så skön att läsa. Höll mig kvar i boken, fick mig att åter känna mig som den bokälskade människa jag ju faktiskt är. För det älskar jag den.
Kvartalets sämsta: Mängden böcker! Eller ska jag säga icke-mängden?
Kvartalets överraskning: Att jag läst lika många böcker på finska som på svenska!
Kvartalets besvikelse: Okej stackars Pauliina Rauhala hade det inte lätt att försöka nå mina högt ställda förväntningar efter min lyriska upplevelse av hennes debut Taivaslaulu, men Synninkantajat var rätt svårläst faktiskt, splittrad. Där Taivaslaulu gick rakt in i hjärtat och jag fortfarande kan citera vissa meningar ur den, fick jag verkligen anstränga mig för att förstå Synninkantajat. Hmm. Säger inte att den är dålig, men just svår.

2 tankar på “”12 books behind schedule” eller kvartalssummering

Lämna en kommentar