Litterära sammanträffanden

Åh glädjen när en bok kommenterar författaren till en annan bok man just håller på och läser. Kicksen! skrev Finsalongen för några veckor sedan, en dag då jag för övrigt blev gruvligt avundsjuk på henne som redan hade 40 – constant reader i sin hand. Själv läste jag Hon hette Jennie i stället, den tangerar delvis cancer*. Näst efter det kommer I kroppen min – cancer också där, obviously. Nu får jag själv äntligen tag på Linda Skugges bok om läsning, och en bok som nämns väldigt mycket i den är Linus Jonkmans bok Introvert som jag själv nyligen läste**. Älskar de där oväntade mötena böcker emellan, och så man själv där i mitten, glatt förvånad och klurigt leende. För att fortsätta citera Finsalongen så känns det som att vara i ett ytterst exklusivt och hemligt sällskap. Älsk!

*) Snart gör väl alla böcker det, blir väl svårt att undgå, så många som ständigt drabbas..?
**) Note to self: blogga om den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s