Färgglad crazyness med handfasta tips

Rum för kidsen av Isabelle McAllister XXXX-
rumSjälv har jag varken barn eller rosa väggar – inredningen hemma hos oss följer den praktiska men utslitna klyschan neutral bas med accentfärger i textilier och detaljer – så då säger det nog en del om Isabelle McAllisters bok att den ändå lyckas fånga mig. Budskapet med boken är framför allt att låta barnen få vara med och bestämma – för att det är roligare för alla inblandade på det viset, och också för att vi vuxna faktiskt är vuxna och inte nödvändigtvis tänker som barn gör. Jag tycker om de handfasta tipsen som känns nyttiga och praktiska utan att någonsin bli tråkiga – ingen tycker väl om att läsa instruktionsmanualer liksom? Intervjuerna med barn om deras rum är gulliga och pinpointar just barntänket. Bilderna är fina och sidorna härligt karamellfärgade – Isabelle och fotografen Jenny Brandt driver bloggen Dos Family tillsammans och där är stämningen rätt likadan som i boken. Likt Johanna Ö reagerar jag också (positivt) på att tipsen inte heller känns omöjliga att genomföra även om man inte skulle ha en snickarbänk och eller trehundra stuvbitar loppisfyndade tyg hemma. Måla en vägg (gillar tipsen om fina NCS-koder och blir sugen på att själv måla någonting!), washitejpa en bilbana på golvet eller stoppa ner en ljusslinga i en flaska Hello Kitty-badskum. Embrace the nonsense!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s