Carol Goodman – en checklista

The Drowning Tree av Carol Goodman XXX½
[x] Aka-porrmiljö, universitet
[x] Ensamstående kvinna som bor i ett speciellt hus nära universitetet
[x] Dotter som dock är behändigt frånvarande under största delen av romanen
[x] Komplicerat förhållande till dotterns pappa
[x] Tillbakablickar till det förflutna
[x] Referenser till konsten
[x] Namedroppande av uttryck på latin/grekiska/franska
[x] Mystiska dödsfall
[x] Snygg polis

Nu är det här inlägget kanske lite fräckt mot Carol Goodman. Men man kommer inte ifrån att hon följer sin mall (härmed ”avslöjad” av mig som nu läst tre av hennes böcker) troget från bok till bok. Det man dock inte heller kommer ifrån är att jag gillar det jag läser, och att jag vill ha mera. Den här boken var dock den hittills sämsta av Goodman-böckerna, rekommenderar Arcadia Falls och framför allt The Lake of Dead Languages mer!

13 tankar på “Carol Goodman – en checklista

 1. Haha, underbart! Den där checklistan kan du plocka fram när du läser alla hennes böcker, förutom Incubus då. Fast inte The Seduction of Water, för det berättarjaget har ingen dotter. 🙂

  Men: why change a winning concept?

 2. Jag som ännu inte läst Goodman tycker listan ser lockande ut ändå! Jag har ganska nyligen köpt hem The Lake of Dead Languages som står här och ser lockande ut. Det finns dock andra böcker som ska läsas först… Men jag gillar att spara på karamellen ibland också. (En metaforisk karamell, om det handlar om en riktigt karamell brukar den inte sparas på…)

  • Jag förstår vad du menar med att spara på vissa böcker/karameller, man vill kunna ta till dem när läsläget är perfekt! 🙂 Och då har du något bra att se framemot, ”The Lake of Dead Languages” är iaf hittills min absoluta Goodman-favorit! Speciellt vackert språk i den dessutom!

   Och det är kanske nu när jag läst många Goodman-böcker på relativt kort tid som de här temata framträder extra tydligt!

 3. 🙂 Jag borde nog läsa Arcadia Falls eftersom jag fastnade lite på Incubus (och den kan som sagt inte läsas utifrån det annars väldigt träffsäkra Goodmanschemat), sen blir det säkert The Drowning Tree också vad det lider för jag gillar den där stämningen hon bygger. Och så är jag ju rätt svag för alla punkterna i den där listan förstås…

  • Gillade ”Arcadia Falls”! Själv peppar jag för att till näst läsa ”The Ghost Orchid” som enligt Goodman-experten Helena D handlar om – trumvirvel – en författarretreat i upstate New York!

   Har själv ”Incubus” hemma men är lite rädd för att ta mig an den, inte alls så säker på att den är my cup of tea…

 4. Jodå visst känner man igen konceptet från gång till gång i stor sett. Men de känns ändå annorlunda (eftersom det ändå är olika huvudrollsinnehavare) och på något sätt vackra. Hon tillhör mina favoriter!

 5. Pingback: Winter is coming* | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s