Att älska ett moln

The Man who Rained av Ali Shaw XXX½
Elsas pappa, stormjägaren, dör i en tornado och får Elsas liv upp och ner trots att de inte sett mycket de senaste åren. Hon lämnar sin pojkvän och sitt jobb i New York och beger sig mot den utsatta lilla staden Thunderstown där hon genast känner sig tillrätta samtidigt som hon märker att en del av invånarna är väldigt inskränkta och kritiska mot allt som sticker ut. Det här är också orsaken till att den unge Finn bor ensam uppe i bergen, hans fosterfar förpassade nämligen honom dit då det uppenbarades att Finn bär på väder och storm inom sig.

If what she had found with Finn was any kind of dance at all, it was the unconscious ballet of two sleeping lovers who wake throughout the night to find their limbs in new tangles.

Visst låter beskrivningen av boken lite bekant? Ett liknande vackert omslag som i Flickan med glasfötterna, en kärlekshistoria som involverar en människa med ett minst sagt ovanligt problem, melankoli och inslag av fantastik? När man läst även den andra av Ali Shaws böcker blir man ju lite fundersam över om den här sortens böcker är allt han kan skriva. Missförstå mig inte, det här är en fin liten bok, men den inte lika unik som Flickan… Jag hoppas precis som Bokstävlarna att Ali Shaw lyckas skapa något nytt i sin eventuella tredje roman.

3 tankar på “Att älska ett moln

  1. Jag känner att jag inte vill ge upp helt om författaren, även om det här kändes lite som en mellanbok. Kanske vågar han släppa sargen lite mer till nästa bok och skriva något annorlunda?

    Känner dock att jag faktiskt bara måste påpeka att han heter Ali SHAW och inte Ali SMITH. som ju är en helt annan författare. 🙂

  2. Även jag kommer att ge honom minst en chans till, den var ju inte dålig den här boken, men synd att han inte kan variera sig desto mer!

    HJÄLP, tur att du påpekade! Haha, hade ju använt Smith konstant genom hela reccen, nu fick jag förhoppningsvis bort alla fel. Pinsamt! 😀

  3. Pingback: Små magiska glimtar | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s