Du skall icke Gillian Flynn-blurba oförtjänt

The Silent Wife av A.S.A. Harrison XX½
silentDet här är Harrisons debutbok, och enligt förlagstexten höll hon på att skriva en andra då hon plötsligt avled 2013. Ni har kanske hört talas om The Silent Wife, och i så fall kan jag gissa att det är för att den jämförs med Gone Girl (gissa varför jag själv plockade upp den..?). Men hah! säger jag. Jämförelsen beror på det berättartekniska greppet där man får följa både Honom och Henne, med ibland något olika syn på vad som händer och sker. Men hallå där lilla blurbare, det krävs betydligt mer än så för att nå upp till Gillian Flynn-nivå!
Även om man bortser från den felaktiga jämförelsen, känns The Silent Wife aldrig som något mer än en halvdan thriller, fastän det till och med ”lockas” med ett förestående mord redan på de första sidorna. Han, Todd, är extremt motbjudande i sitt ständiga vänstrande, och hon, Jodi, förblir kall och distanserad, nästan avtrubad. Nähe hörni, moving on från denna!

4 tankar på “Du skall icke Gillian Flynn-blurba oförtjänt

  1. Håller med om att det inte är Flynnklass (själv lade jag ifrån mig boken halvläst), men vad sorgligt att författaren är död! Blir alltid jättedeppig och drabbad av sådan info. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s