Orsaker att se fram emot 2021

  1. Vaccin mot c*****-viruset.
  2. Nya böcker av en hel drös bra författare. Se bara:
  • Win, Harlan Coben. Come rain or shine, come klimatförändring, orangefärgade maktgalna troll och bitska fladdermusvirus: när mars väl står för dörren får jag hålla en ny Harlan Coben-bok i handen. En trygghet i det lilla.
  • You Love Me, Caroline Kepnes. Allas vår favoritstalker/-mördare fylld av populärkulturella referenser är tillbaka! Jag tror tyvärr att Joe var som allra bäst i genombrottet You, men vill ändå ge denna plötsligt uppdykande tredje del en chans. Den här gången träffar Joe tydligen en bibliotekarie
  • Jag skriver över ditt ansikte, Anna-Karin Palm. Jag ser ofta mitt exemplar av Målarens döttrar i bokhyllan när jag hänger tvätt (!), och tänker då på hur golvad jag blev av den. Dags för omläsning kanske, vågar jag? Ser i alla fall mycket fram emot Palms nya roman om en mor-dotterrelation och mammans galopperande Alzheimers…
  • Konferensen, Mats Strandberg. Jag är inget fan av skräck, men däremot av Mats. Även om det blir en del blodsplatter, läser jag hans böcker för de fina skildringarna av människorna och deras relationer till (och reaktioner på!) omvärlden.
  • Survive the Night, Riley Sager. 1990-tal och instängd med en potentiell seriemördare i en bil? Myz! 😉
  • Any Way the Wind Blows, Rainbow Rowell. Hoppas Simon och Baz inte är lika truliga om i Wayward Son bara.
  • The Turnout, Megan Abbott. Med tanke på att jag själv är en sådan soffpotatis, är det lustigt att några läsupplevelser som stannat med mig länge efteråt handlar just om sport: My Sister, My Love (Oates), Björnstad (Backman) och Abbotts tidigare alster Dare Me, som ju likt Kepnes You ovan också har blivit Netflix-serie. The Turnout ska i alla fall handla om balett, och jag hoppas den blir alldeles magiskt mörkglimrande i Abbotts händer.
  • A Slow Fire Burning, Paula Hawkins. Är det bara jag som blir lite nostalgisk tillbaka till tiden då Girl on the Train och Gone Girl (alla dessa flickor..!) skapade världens buzz och kändes nästan banbrytande inom genren?

Det här blev en väldigt thrillerbetonad lista; dels för att jag fortsättningsvis läser mycket i den genren och dels för att det kanske lätt är de böckerna som åtminstone internationellt hypas långt i förväg. Men vad annat ska jag läsa 2021? Berätta gärna för mig!

1 tanke på “Orsaker att se fram emot 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s