Vidriga mord och en (mentalt) ärrad polis

Birdman av Mo Hayder XXX½
Jag gillade ju Hanging Hill och ville ge Mo Hayders Jack Caffery-serie en chans. Jodå, visst håller den också streck även om den innehåller äckliga gore-detaljer ifråga om de minst sagt bestialiska morden. Uääh. Jack Caffery är alltså vår polishjälte, 30+ och väldigt snygg. Jack är dock ärrad på insidan, av att hans bror försvann som liten (luktar Arnaldur Indridason lång väg, no?) och över att hans föräldrar aldrig kunde förlåta Jack för att det inte var han som försvann i stället. Den mindre perfekta sonen. I dagsläget har Jack precis blivit befordrad till att jobba inom mordenheten, och där får han alltså ta sig an ett riktigt äckligt massmord där de kvinnliga offren är torterade och delvis nedgrävda. Samtidigt försöker hans flickvän Veronica flytta in hos Jack, ordna en brakfest och på alla vis klistra sig fast vid sin polispojkvän.

Ja, det här går bra att läsa (kanske inte medan man äter though). Jag kommer att läsa vidare även i den här serien, för att veta vad Mo Hayder hittar på till näst och för att veta hur det går med Jack. Om han får någon ordning på sitt liv.

6 tankar på “Vidriga mord och en (mentalt) ärrad polis

  1. Åh, jag älskar det jag läst av Mo men drar mig för att börja läsa om Jack eftersom jag vet att bok två i serien, The Treatment, slår något slags rekord i vidrigheter och dessutom handlar om barn. Kanske någon dag, då jag tagit en extra dos valium och känner mig oövervinnerlig. 🙂

    • Hmm, nu blir jag lite rädd eftersom jag vet att du är mer vidrighetstålig än jag (även om dina barn har blivit en naturlig akilleshäl :))). Men jag är iaf glad att även serien är bra, i övrigt föredrar jag ju stand alones och vågar inte ens alltid testa serieböckerna efter det (tänk Coben och Barclay)

  2. Jag lade faktiskt in Hanging hill på herr Bx3:s Kindle tillsammasn med en French, hoppas han gillar. Jag har varit sugen på något vidrigt ett bra tag (gillade tv-serien mord i sinnet) men jag kommer aldrig till skott. Kanske är jag en mes trots allt.

  3. Mo Hayder har jag ännu inte läst, men allteftersom det pratas mer om henne (honom?) i bokbloggskretsarna stiger mitt intresse och snart har hon tagit sig in på min inköpslista, så säg mig, vilken ska man börja med?

    • Faktiskt en hon, jag trodde också först att det var en man! Jag har ju bara läst två böcker hittills, men jag tror att ”Hanging Hill” är en av hennes snällare böcker (läs: minst vidrigheter) medan Jack Caffery-serien där ”Birdman” alltså är den första lär vara ganska explicit vidrig. Har även fristående ”Tokyo” hemma (ännu oläst), den lär vara ruggig den med. Så det beror väl mest på personliga preferenser 😉 Feuerzeug har läst fler böcker ur Jack Caffery-serien så du kan kolla hennes recensioner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s