Deckardipp

Fjällgraven av Hjort & Rosenfeldt XXX+
Det går tydligen upp och ner för mig med den här serien. Den första boken, Det fördolda, hade hypats väldigt mycket men jag förstod mig inte riktigt på vad det var så speciellt med den. However fick slutcliffhangern mig på kroken, så jag läste tvåan Lärjungen och gillade den. Men nu dippade det tyvärr igen.
Sex kroppar hittas i en massgrav i de jämtländska fjällen och Riksmordsgänget, inklusive psykologen Sebastian Bergman, kallas upp dit för att undersöka det hela. Sebastian beter sig tämligen o-psykologiskt gällande en av kvinnorna i gruppen, ni som läst de tidigare böckerna förstår nog varför. Samtidigt undersöker en Uppdrag Granskning-journalist nere i Stockholm en asylavvikelse, och även om de två spåren känns väldigt avlägsna varandra så förstår man att de kommer att mötas på sätt eller annat i slutet. Men det känns liksom lite krystat, precis som jag inte känner mig så engagerad i polisernas privatliv. Är det jag som läst för många deckare på sistone, eller är det Sebastian&co som inte orkar engagera? Boken slutar dock trademarkstroget med en gigantisk cliffhanger, de vill allt hålla kvar sina läsare den där duon..!
Rec.ex från Norstedts.

7 tankar på “Deckardipp

 1. Jag minns inte hur den förra boken slutade ens.. Men jag minns att jag ville läsa nästa, alltså den här! Kanske dags att ställa sig på kö på den nu då..

 2. Jag har läst de andra två, men gillade båda. Speciellt huvudkaraktären. Fast han var knäpp.

  Och nu till en (helt) annan sak…:)
  Vi träffades på bokmässan, men pratade nog inte så jättemycket så jag vet inte om du kommer ihåg mig. Jag undrar om du skulle vara intresserad av Recex på en bok som är skriven av en (skriv-)kompis till mig? Hon bor i Helsingfors och är FInlandssvensk men boken kommer ut på svenskt förlag. Se här för mer info:
  http://www.bokus.com/bok/9789174970050/loftet/

  Hälsningar
  Boktjuven Ingerun

 3. Jag har bara läst ettan, men jag har för mig jag gillade. Gick den inte på tv sedan? Samt att de visade två delar, dvs både första och andra boken, innan tvåan kommit ut? Eller ngt sådant? Jag kanske blandar ihop med ngt helt annat 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s