Jennifer W igår – och i april!

The doctor asked if there was anyone they could call and she shook her head no. The last time she’d been home, she found that her parents had emptied out her room. No bed, no desk, no dresser, no pictures on her bulletin board or posters on the wall. No clothes except for a single navy-blue dress that hung in the closet, floating like a ghost. We’re saving that to bury you in, her mom had said.

Läste Disconnected, en e-novell av Jennifer Weiner, igår. Betydligt mörkare och dystraredis än annat jag läst av henne, även om slutet var en besvikelse. Fast inte de allra sista sidorna dock – där kom det nämligen reklam om en ny bok, All Fall Down, som publiceras i april. Likt e-novellen handlar den om drogmissbruk, och även om just det ämnet inte direkt är något jag brukar kasta mig över misstänker jag att jag nog kommer att läsa den förr eller senare. Har för tillfället pausat mitt i somras påbörjade egna Weiner-knarkande (pun not intended) med planen att återuppta läsningen under solsemestern kring nyår. Inte alla böcker dock, de mest chick litt-iga intresserar mig inte. Tänker att Weiner-experterna och tillika bokauktoriteterna Helena D och Johanna L får guida mig rätt.

5 tankar på “Jennifer W igår – och i april!

  1. Har noterat både denna och All Fall Down! Ska nog ta och klicka hem Disconnected, såhär e-novellförfattare till e-novellförfattare. 😉

    Förslag på inte-så-chicklittiga-Weiner utöver de du läst: novellesamlingen The Guy Not Taken, romanen Little Earthqueakes (kollektivroman om nyblivna mammor, kanske lite mommy litt:ig men väldigt bra tyckte jag). Kanske Best Friends Forever eller Goodnight, Nobody också: suburbia, kvinnlig vänskap och lite mysteriespår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s