Jag köper inte ekorrarna

Rosengädda, nästa! av Emma Hamberg XXX
Jag har lite av en soft spot för Emma Hamberg (oklart varför). Kanske för att hennes böcker, både Linas kvällsbok och Baddaren var positiva överraskningar för mig. Jag skulle spontant beskriva dem som ”varma och roliga” även om den beskrivningen spontant skulle få mig att rygga tillbaka ifall någon annan försökte sälja in en bok åt mig på det viset. Anywhoo, blev glad när jag såg att det var en ny Hamberg på gång.

Meeen. Stilen är likartad i den här boken, lite excentriska karaktärer sådär, men den markanta skillnaden är att jag inte alls faller för det. Förutom miljön är det kanske inte så stor skillnad på de vilsna karaktärerna i Baddaren och på den lilla frankofila tonåringen och den missnöjda korvkioskarbetaren i Rosengädda, nästa!, men nu läser jag vidare utan större engagemang för hur det ska gå med dem. Kanske irriterar jag mig mest på känslan av överdrift – karaktärerna är för platta och det här med att ha ekorrar i bh:n (!) eller en svala boende i en sjal runt halsen, det köper jag bara inte. Inte heller att människor som är fullständiga främlingar för varandra på nolltid sover skavfötters och ger varandra råd/order. Nä hörni.
Rec.ex. från Piratförlaget.

11 tankar på “Jag köper inte ekorrarna

  1. Ekorrar i bh:n?! I don’t even … Hur kommer man ens på tanken? Om man inte typ går igång på att bli biten av vilda djur på väldigt känsliga ställen?

    • De var liksom ekorrbabyn, men ändå!! Det är ju på intet sätt trovärdigt, fanns typ en mening ”hon kände hur ekorrarna rörde sig nere i behån”. Man ba: öööh?

  2. Då detta var första boken jag läst av Hamberg, tyckte jag igen att det var ganska fräscht med dessa annorlunda karaktärer. Men om det funnits liknande i tidigare böcker, förstår jag ju vad du menar.

  3. Pingback: Småputtrigt, småirriterande, småtrevligt | Bokbabbel

  4. Pingback: Det där med djurungar i bh:n… | Bokbabbel

  5. Pingback: Rosengädda gör mig hungrig | Bokbabbel

  6. Pingback: Frankrike, lillgammalt, rosor och gäddor | Jennys bokstavliga vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s